Loading…
Future Week 2022 has ended
Back To Schedule
Tuesday, June 7 • 10:00 - 11:30
Stavanger: Mediebyen Stavanger – Se hva som rører seg (NO)*

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.


Dette arrangementet streames her på Sched og i Dallucci i Media City Bergen.

Over 20 av Medieklyngens medlemer har tilhold i Stavanger og omegn. I denne sesjonen får du vite mer om noen av de mange prosjektene som har sitt utspring i Rogaland – sendt direkte som en TV-sending fra Skylight Studios i Sandnes.

Elin Stueland fra Stavanger Aftenblad leder sendingen.

Byas: 
Hvordan dytte de unge inn i debatten?
Det er mange grå hår og doktorgrader i debattspaltene. Hvordan skaper vi plass til de med håret intakt? Stavanger Aftenblad satser nå på unge skribenter og videokronikker i håp om å gjøre avisa til det første stedet unge lesere uttrykker meningene sine.

Å svare på unges små og store spørsmål
Hvorfor henger kondomene så ofte bak kassen? Hva er greia med at regjeringen vil forby "lootbokser"? Spørsmålene som pirrer nysgjerrigheten til de unge, og som faktisk utgjør praktisk en forskjell i livene deres, er ofte sære og spesifikke. Likevel må noen finne svarene! Intet spørsmål er for lite eller for stort for Byas sjekker-konseptet - infotainment på sitt beste og verste!

Cowboyen og kongen: Hvordan treffe kresne TV-seere med innhold fra det rurale Norge
NRK Rogaland og Screen story i Stavanger gir en sniktitt inn i arbeidet med en TV-serie som kommer til høsten. NRK har et godt grep om urbane seere med mastergrad. Men utenfor storbyene og ikke minst blant yngre, står det litt dårligere til. Hvilke grep kan gjøres for å nå de som mange vil nå, men som allerede har sine favoritter.
Prosjektleder for NRK, Otto Voldsund forteller om innsiktsarbeidet som ligger til grunn, mens seniorredigerer Tommy Jørpeland fra Screen story forteller om grepene i klipperommet som må til for å nå målsettingene.

Screen Story - hvordan lykkes som aktør i regionen?
Produksjonsselskapet Screen Story Film og TV hadde i januar i år 2 store dokumentarserier parallelt på TV. "Mullaen og Meling" ble vist på NRK, og "Katastrofen Kielland" ble vist på Tv2. Nå utvikles et nytt prosjekt i et spennende samarbeid med Altibox. Screen Story har avdelinger i bl.a Stavanger og Bergen, og samarbeider også mye på tvers av avdelingene. Gjør det at man stiller sterkere i konkurranse med de store aktørene 'inni Oslo'?

Time and Date forbindes kanskje helst med kalendre, klokka, tidssoner, diverse kalkulatorer, men hvorfor har vi begynt å jage sol- og måneformørkelser?

Status Mediebyen Stavanger
Arbeidet med å etablere en medieby i Stavanger etter modell av Media City Bergen, er et langt steg nærmere realisering. Denne uken starter den politiske behandlingen av reguleringsplanen for Nytorget i Stavanger sentrum. Samtidig er de første leietakerne, NRK og Schibsted/Stavanger Aftenblad, i sluttforhandlinger med utbygger. Dersom alt går etter planen, vil Mediebyen Stavanger stå innflyttingsklart sommeren 2025. Distriktsredaktør i NRK Rogaland, Ragnar Christensen, gir oss siste nytt om prosjektet.

Speakers
avatar for Øyvind Torjusen

Øyvind Torjusen

Administrativ leder, Screen Story Film og TV
I tillegg til å være administrativ leder, jobber Øyvind som produsent og prosjektleder på dokumentar og TV-serier. Han har bla produsert dokumentarserien ”Overleverne” for NRK, som ble belønnet med Gullruten for beste dokumentarserie i 2019.
avatar for Elias Håvarstein

Elias Håvarstein

Journalist, Stavanger Aftenblad
Elias Håvarstein er en halvutdannet journalist i Stavanger Aftenblad. Hans bidrag i Aftenbladets Storby-satsning for å nå unge er å lage videoer de forhåpentligvis vil se.
avatar for Ragnar Christensen

Ragnar Christensen

Distriktsredaktør NRK Rogaland, NRK
Ragnar Christensen er distriktsredaktør i NRK Rogaland. Han har vært en primus motor for arbeidet med å samle medieklyngen i stavangerregionen, og er en av ildsjelene bak realiseringen av «Mediebyen Stavanger» - et samlokaliseringsprosjekt for medienæringa i regionen.
avatar for Steffen Thorsen

Steffen Thorsen

CEO, Time and Date
Steffen Thorsen er grunnlegger, eier og daglig leder(CEO) i Time and Date AS. Det han startet som studentprosjekt i 1995, har vokst til en verdensledende online ressurs for tid og tidssone-verktøy og mye, mye mer!
avatar for Elin Stueland

Elin Stueland

Digitalredaktør, Stavanger Aftenblad
avatar for Tommy Jørpeland

Tommy Jørpeland

Senior Editor, Screen story
Tommy Jørpeland er seniorredigerer i Screen Story. Han har jobbet som klipper siden 2008, hvor brorparten av produksjonene har vært innen tv-serier, dokumentar, fiksjon og musikkvideo.
avatar for Otto Voldsund

Otto Voldsund

Project Manager, NRK
Otto Voldsund er prosjektleder for NRK Rogalands riksproduksjoner. Han har erfaring som nyhetsjournalist, vaktsjef og redaksjonssjef. De siste årene har han ledet arbeidet med å bygge opp NRKs miljø for produksjon av TV-serier i Rogaland.
avatar for Tor-Arne Vikingstad

Tor-Arne Vikingstad

Economist and Journalist, Stavanger Aftenblad
Tor-Arne Vikingstad is an economist and journalist at Stavanger Aftenblad. He is now working in Aftenbladet's "Storby" initiative to reach younger readers for the newspaper.


Tuesday June 7, 2022 10:00 - 11:30 CEST
Skylight Studios, Sandnes Nikkelveien 8, 4313 Sandnes