Loading…
Future Week 2022 has ended
Back To Schedule
Tuesday, June 7 • 12:00 - 12:45
Statsraad Lehmkuhls jordomseiling One Ocean Expedition: Fra skoleskip til forskningsfartøy (NO)*

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Statsraad Lehmkuhl er nå halvveis ut i den 20 måneder lange jordomseilingen One Ocean Expedition, som vil ta skipet til 36 ulike byer over hele kloden. Det 108 år gamle seilskipet er utrustet med moderne høyteknologisk måleutstyr som kontinuerlig samler inn forskningsdata om bl.a. CO₂-nivå, mikroplast, temperatur, forsuring, lyder fra patterdyr og havstøy. Akkurat nå befinner skipet seg midt i Stillehavet med 90 studenter fra Universitet i Bergen om bord. Studentene har havet som klasserom når de gjennomfører et fire måneders kurs om bærekraft og klima, der de også skal besøke flere øyer i Stillehavet, som er særlig utsatt for klimaendringer.

Hva er det som gjør en 108 gammel seilskute spesielt egnet for havforskning? Og hvorfor sender UiB sine studenter til andre siden av kloden for å studere om bord på et skip i Stillehavet?

One Ocean Expedition seiler under FN-flagg og er en offisiell del av FNs Havtiår. Målet er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om hvor viktig havet er for en bærekraftig fremtid.

Del 1: Havforskning på Statsraad Lehmkuhl v/Geir Huse, forskningsdirektør, Havforskningsinstituttet
Del 2: Havet som klasserom v/Edvard Hviding, professor i sosialantropologi, Universitetet i Bergen

Sesjonen blir ledet av Haakon Vatle, direktør i Stiftelsen Seilskipet Statsraad Lehmkuhl og ekspedisjonsleder for One Ocean Expedition


Tuesday June 7, 2022 12:00 - 12:45 CEST
Dallucci, Media City Bergen Lars Hilles gate 30, 5008 Bergen

Attendees (6)